JYP juhli kotiyleisönsä edessä komeaa kotivoittoa.
Kuva: Lehtikuva

JYP nollasi Viuhkolan - ja kylvetti Kärpät!

14.11.2009 19:18, päivitetty 14.11. 22:39

Mestari oli mestari, kun viime kauden finalistit JYP ja Kärpät kohtasivat Jyväskylässä. JYP murskasi oululaiset aivan kuten keväälläkin.

Vaikka Kristian Kuuselan, Jari Viuhkolan ja Pavel Rosan tähdittämä Kärppien ykkösketju on ollut viime kierroksilla tulikuumassa vireessä, Hippoksella se jäi kotijoukkueen jalkoihin, kun JYP puristi komeaan 5-1-voittoon.

- Oltiin askeleen edellä koko ajan. Yhden käden sormilla voi kyllä laskea Kärppien paikat, JYP-vahti Pekka Tuokkola niputti STT:lle.

Kärpät kahmi avauserässä peräti 20 (!) rangaistusminuuttia - joukossa tosin myös Ilkka Mikkolan 10-minuuttinen - mutta avausmaalia saatiin odotella toiseen erään asti. Siinä JYP painelikin sitten turbonappia ja karkasi 3-0-johtoon Steve Kariyan, Antti Virtasen ja Mikko Hakkaraisen häkeillä.

Sama tahti jatkui heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Juha-Pekka Hytönen katkaisi Kärppien kiriaikeet jo 49 sekunnin kohdalla viemällä kotijoukkueen tavoittamattomaan 4-0-johtoon.

Juha Kiilholman hetkeä myöhemmin upottama Kärppien ainokainen oli laiha lohtu, etenkin kun puolustaja Olli Malmivaara riipaisi vielä viidennen kerran kiekon ohi Kärppä-vahti Tuomas Tarkin.

Viime kaudella mestaruuden Kärppien edestä ryöstänyt JYP tasoitti kuluvan kauden kohtaamisten voitot lukemiin 1-1. Kauden ensimmäisessä "finaaliuusinnassa" Kärpät voitti kotonaan maalein 4-3.

Illan muissa otteluissa Lukko päihitti Pelicansin maalein 4-2. HPK puolestaan hävisi kotonaan Bluesille luvuin 0-2 ja Tappara Ilvekselle 2-5. SM-liigan pistekuninkuudesta enää pisteen päässä oleva Janne Ojanen ei ollut osallisena kirvesrintojen osumissa.

HIFK ja TPS hakivat ratkaisua pitkän kaavan mukaan. Jatkoajalla TPS:n Michael Birner latoi vieraille kaksi pistettä tuoneen voittomaalin ajassa 60.08.

Myöhäisottelussa SaiPa kampesi kotikentällään KalPasta voiton maalein 5-1.

SaiPa 20 5 0 2 13 46- 62 17

Seuraava ottelu: 15. 11. Jokerit-Ässät, 17. 11. Blues-Ilves, TPS-Lukko, Ässät-HPK, 19. 11. Blues-HIFK, Kärpät-Tappara, Pelicans-SaiPa, TPS-JYP.