Dortmund nujersi Bayernin Supercupissa – hyökkääjä tuuletti maaliaan Hämähäkkimies-naamarissa

|   |

Anssi Karjalainen
Patrik Stollarz / AFP
Pierre-Emerick Aubameyangin naamari päätyi lopulta Kevin Grosskreutzín päähän.

Borussia Dortmund juhli keskiviikkona Saksan Supercupin voittoa kukistettuaan Bayern Münchenin lukemin 2–0.

Ottelun hahmo oli Dortmund-hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonilainen syötti joukkueensa avausmaalin, jonka viimeisteli Henrikh Mkhitaryan ottelun 23. minuutilla.

Toisella puoliajalla Aubameyang nousi pääosaan puskettuaan Lukasz Piszczekin antaman keskityksen Bayernin verkon perukoille.

Saksan hallitseva mestari, Bayern, ei enää kyennyt tuosta tilanteesta kääntämään peliä ja Dortmund pääsi juhlimaan kauden ensimmäisen pokaalin voittoa.

2–0-maalin tehneen Aubameyangin tuuletus oli kaikkea muuta kuin tavanmukainen, sillä hän veti pelisukastaan esiin sarjakuvasankari Hämähäkkimiehen naamarin. Hyökkääjä asetti naamion kasvoilleen ja tuuletti osumaa joukkuekaveriensa kanssa.

Hämähäkkimies-tuuletus ei ollut kuitenkaan Aubameyangin ensimmäinen. Vastaava tempaus on nähty myös hyökkääjän osuttua ranskalaisseura St. Etiennen paidassa aiempina kausina.

Tarinan mukaan hänen entinen joukkuekaverinsa Ranskasta, maalivahti Jeremie Janot on kova sarjakuvafani. Janotista voikin etsimällä löytää kuvia pukeutuneena ottelussa Hämähäkkimiehen pukua vastaavaan peliasuun.

Aubameyangin maalin ja Hämähäkkimies-tuuletuksen voi katsoa esimerkiksi espanjalaislehti Marcan sivuilta.