Hongalla hukkareissu Turkuun: "Pitkästä aikaa hyvä vieraspeli"

|   |

Pekka Järviö
HJK vankisti johtoaan Veikkausliigassa kukistamalla FC Interin 2-0. Taistelu sarjan hännillä puolestaan tiivistyi, TPS kukisti FC Hongan kotikentällään 2-1. Jumbojoukkue TPS on Honkaa jäljessä enää kolme pistettä. SJK on Pohjamaan herra kukistettuaan FF Jaron 1-0. Katso tästä Veikkausliigan keskiviikon kierroksen kaikki maalit.

Jalkapalloliigan peränpitäjä TPS taistelee sinnikkäästi sarjapaikastaan. 36-vuotiaan Mikko Hyyrysen kahdella erikoistilannemaalilla TPS kaatoi viimeistä edellisellä sijalla olevan Hongan 2–1 ja kavensi samalla joukkueiden välisen eron kolmeen pisteeseen. Sarjaa on jäljellä vielä yhdeksän kierrosta.

TPS oli hallitsevampi osapuoli, joka voitti enemmän kaksinkamppailuja. Silti Honka meni heti tauon jälkeen johtoon jopa hieman onnekkaasti, kun Jussi Vasaran laukaus muutti suuntaa Roni Porokaran vartalosta. Tälle "ohjaukselle" maalivahti Jukka Lehtovaara ei voinut mitään.

Hyyrynen rankaisi espoolaisia 54. ja 82. minuutilla. Kumpikin maali tuli Eero Tammisen antamista kulmapotkuista, ensin Alex De John voitti pääpallon ja jatkoi pallon Hyyryselle. Toisessa Tammisen kulmuri tuli suoraan Hyyryselle, joka ohjasi pallon sisälle.

Lopussa Nnaemeka Anyamele ja Ilari Äijälä hätyyttelivät vaarallisesti Lehtovaaraa, mutta tuloksetta.

"Olen pettynyt tulokseen. Pitkästä aikaa tämä oli hyvä vieraspeli ja mielestäni hallitsimme koko ajan", näki Hongan valmentaja Shefki Kuqi. "Tepsillä on kuitenkin vielä pitkä matka ohittaa meidät varsinkin, kun saamme Pablo Couñagon vielä mukaan hyökkäykseemme", Kuqi painotti.