HJK fortsätter imponera – måltjuven Kalske avgjorde seriefinalen med sina första bollberöringar – Sport – svenska.yle.fi Hoppa till huvudinnehåll

HJK fortsätter imponera – måltjuven Kalske avgjorde seriefinalen med sina första bollberöringar

Se Lotta Kalskes segermål. - Spela upp på Arenan

HJK leder nu ligan med fem poäng till nästkommande Ilves. Detta efter att måltjuven Lotta Kalske avgjort direkt efter att hon hoppat in i toppmatchen lagen emellan.

HJK tog idag en skön 1–0-seger på hemmaplan över Ilves i slaget om ligatoppen.

Publiken fick vänta på matchens första och enda mål fram till 57:e minuten. Lotta Kalske, som hade blivit inbytt bara en minut tidigare, fick bollen i Ilves-boxen och lyckades få foten ledig för skott. Kalske lät vänsterfoten tala och skottet sjönk in det högra nedre hörnet.

– Det känns alltid bra att göra mål och dessutom med mina första beröringar i matchen. Nog är det ju fint, säger en belåten Kalske till Yle Sporten efter matchen.

Kalske har nu pangat in tre mål i de tre första matcherna på säsongen.

Hur kommer sig den starka målformen?

– Jag har fått bra passningar och lyckats vara på rätt plats i rätt tid, funderar Kalske.

HJK imponerade särskilt under andra halvleken med fungerande byten och kom till många mållägen. Helsingforslaget slog topplagen KuPS och Ilves under en och samma vecka och ser starkt ut i början av säsongen.

Ilves-spelaren Nelly Lehtilä nickar bollen.
Bildtext Ilves-spelaren Nelly Lehtilä nickar bort bollen från den egna boxen.
Bild: Lehtikuva

Tabelltrean stark på bortaplan

KuPS repade sig efter den snöpliga 0-1-förlusten mot HJK i torsdags.

De gulsvarta var övertygande mot PK-35 Vanda med dubbla pytsar av Lavdije Begolli och en av Aino Kroger. 16-åriga Martta Orava sköt hemmalagets mål.

I omgångens andra matcher knep HPS hem poängen med 1–0 mot Honka efter mål av Henni Rinkinen. PKKU och PK-35 Helsingfors spelade jämnt 2–2.

Åland United gästade JyPK i Jyväskylä. Laget från ön tog med sig tre pinnar från Mellersta Finland med en 2–0 vinst. Silja Tuominen och Gabi Rennie stod för Uniteds mål.